Perheiden kokemuksia päiväkodistamme

Espoon kaupunki arvioi päiväkoteja säännöllisesti sähköisillä kyselyillä, joihin huoltajat ja lapset voivat vastata. Viimeisin toteutettu kysely (2022) kertoo päiväkodin onnistuneen omassa toiminnassaan. Yleisarvosanana lapsilta ja huoltajilta oli Olarin toimipisteelle 9,7/10 ja Tuomarilaan 9,4/10. Tulos on huomattavasti Espoon kaupungin sekä alueen muiden toimipisteiden arvosanoja korkeampi. Huoltajien vastauksissa nousi molemmissa toimipisteissä esille lapsen viihtyminen päiväkodissa, viestintä perheen ja päiväkodin välillä sekä monipuolinen toiminta ja leikki. Avoimessa palautteessa vanhemmat kuvasivat päiväkodin ilmapiiriä lempeäksi, arvostavaksi, kodinomaiseksi, läsnäolevaksi ja kaikkia huomioivaksi. Lapset itse nostivat erityisesti esille kaverit, leikit ja opettajat kaikista kivoimpina asioina molemmissa päiväkodeissa. Tylsiksi asioiksi nimettiin esimerkiksi kirjat, ulkovaatteiden pukeminen sekä leikkien keskeytyminen.

Erilaisten asiakastyytyväisyyskyselyjen lisäksi saamme paljon palautetta suoraan vanhemmilta. Alta voit lukea vielä muutaman perheen kokemuksista.

Uusien HM-perheiden ajatuksiaHoneyMonsters

”Valitsimme Honey Monstersin esikoisemme päivähoitopaikaksi ensisijaisesti vieraskielisen opetuksen vuoksi. Käytämme molemmat työssämme vieraita kieliä, ja ystäväpiiriimme kuuluu useita henkilöitä eri kulttuureista. Halusimme tarjota lapsellemme parhaan mahdollisen perinnön -uuden kielen – turvallisen ja rakastavan perheen lisäksi.”

Toukokuu 2022:

”Vaihdoimme HoneyMonsterssiin kunnallisesta päiväkodista, kun lapsemme olivat 3- ja 5- vuotiaita. Päiväkodin vaihtaminen tuntui isolta asialta, emmekä olleet alkuun varmoja, tulisiko mikään muu kuin kuukausikustannukset muuttumaan. Uskoimme, että päiväkotien resurssipula ja vaihtuva henkilökunta olisivat koko varhaiskasvatusalan ongelma.

Alun jälkeen huomasimme, että samat hymyilevät opettajat olivat joka aamu meitä ja lapsia vastassa sekä kertomassa lasten kuulumisia iltapäivällä (oli askarreltu, leikitty ja pelattu palloa). Lapset pääsivät Special Friend toiminnan, sekä päiväkodin tunteisiin ja ystävyyteen panostamisen takia, erittäin nopeasti osaksi ryhmää. Päivittäiset Class Dojon kuvat ja viestit pitivät myös meidät vanhemmat tietoisina lasten päivistä ja niiden kulusta. Saamme kuvia muskaripäivistä, tanssista, retkistä ja askarteluista. Viikkokirjeet kokoavat viikon tapahtumat ja seuraavan viikon suunnitelmat meille vanhemmille tietoon.

Vaikka iso muutos tapahtui päivittäisessä toiminnassa, suurin muutos oli jo kuukauden kuluttua nähtävissä omissa lapsissani. Isompi ujompi lapseni suorastaa puhkesi ulos kuorestaan turvallisessa ympäristössä. Hänen ilonsa näkee jokaisessa liikkeessä ja eleessä kotonakin. Nuorempi kolmevuotias ei enää aamulla juokse karkuun, kun pitäisi pukea päiväkotiin vaan huokaa niinä päivinä kun on flunssassa, että ”miksi mä en pääse tänään HoneyMonsterssiin!?”.

Olen joka päivä kiitollinen siitä ympäristöstä, missä lapseni viettävät päivänsä. Me olemme todella iloisia, että olemme nyt kaikki osa HoneyMonsters perhettä. Niin ja ne kuukausikustannukset meillä oli euroissa eikä edes kympeissä laskettavissa 🙂 ”

”Englanninkielisen varhaiskasvatuksen suosio kasvaa hiljalleen.”

Yle Uutiset, 27.04.2019 (https://yle.fi/a/3-10757711)

”Ensimmäinen vierailu HM:ssa jäi mieleen, koska siellä haluttiin aidosti keskustella lapsestamme yksilönä ja tutustua häneen ja perheeseemme rauhassa jo ennen varsinaista hoitosopimusta. Ystävällisenä eleenä ja yhteenkuuluvuuden tunteen osoituksena koimme myös sen, että lapsemme kutsuttiin päiväkodin vuosittaiseen valokuvaukseen jo ennen varsinaista hoidon alkamista. Näin Santeri oli jo osa porukkaa ennen hoidon alkamista.”

”Positiivinen alkuvaikutelma syntyi erityisesti siitä, että koko henkilöstö otti koko perheemme erittäin lämpimästi ja avoimesti vastaan.”

”Meille oli tärkeä asia hoitopaikan valinnassa, että suurin osa henkilöstöstä on pysynyt alusta saakka samana. Se kertoo paljon työntekijöiden hyvinvoinnista ja sitoutumisesta työhönsä.”


HoneyMonstersKokeneempien HM-perheiden ajatuksia

”Kun katsoo taaksepäin, lapsemme on kehittynyt valtavasti HM:ssa oloaikanaan. Tästä suuri kiitos kuuluu asiantunteville ja aina vuorovaikutteisille hoitajille. Santerin valtavaa omaa motivaatiota oppia uusi kieli on tuettu koko 1,5 vuoden hoidon ajan. Nimikko-open kanssa käytävät rennot keskustelut päivittäin ovat lähentäneet koko perhettämme HM:iin.”

”Myönteiset kokemuksemme liittyvät myös siihen, että HM:n ryhmissä on mukana eri-ikäisiä lapsia 4-vuotiaista esikoululaisiin. Koemme tämän osaltaan lisäävän sosiaalisen kanssakäymisen valmiuksia sekä pienempien auttamista. Kielen lisäksi HM:n erityispiirre on nähdäksemme poikkeuksellinen vuorovaikutteisuus, palautteenanto sekä esiintymiseen harjaannuttaminen. Ainakin oman lapsemme osalta esiintymisestä on tullut luonnollinen osa hänen valmiuksiaan.”

”Olemme vakuuttuneita, että HM on paras mahdollinen hoitopaikka myös perheemme pienemmälle lapselle, joka aloittaa kielikylpynsä ensi vuonna.”

”Kielen oppimisnopeus on yllättänyt meidät vanhemmat. Perheen yhteisellä matkalla lapsemme keskusteli 1,5 vuoden kielikylvyn jälkeen paikallisten kanssa sujuvasti englanniksi.”

”5-vuotias tyttäreni kertoo yleensä päivästään kuulumisia tähän tyyliin: ”Ensin me leikittiin home centerissä, sitten changattiin Book n’ Buzzleen, sitten oltiin Simon saysia, Pepi laittoi mulle handcreamia, sitten piti cleanata ja lunchiksi oli lasagnea. Emma silitti mua ennen kuin menin bediin. Ja sun pitäis tarkistaa mun pencil case. Oli tosi kiva päivä!”

HoneyMonsters”Menin kerran hakemaan lastani kesken päivän neuvolaan. Näky oli ihana: lapset touhusivat hyvin rauhallisina omia leikkejään ja opettaja soitti rauhallista musiikkia kitarallaan nojatuolissa. Tätä näkyä olisi ollut ihana ihailla kauemminkin.  Nykyinen mielikuva päiväkotien kaaoksesta, hälystä, hoitajavajeesta ja stressaantuneista hoitajista ei onneksi ole täällä todellisuutta!”

”Minua äitinä ilahdutti kuulla, että Honey Monsterissa on tehty ravitsemusasioissa yhteistyötä  THL:n asiantuntijoiden kanssa. Päiväkodissa noudatetaan tunnollisesti kansallisia ravitsemussuosituksia ja vältetään turhia piilosokereita.”

Huomasitko että olemme myös Facebook:ssa.