Tältä sivulta löydät perheiden ja päiväkodin kirjoittamia tarinoita arjesta, kuten päiväkodin aloituksesta, kielikylvyn rikkaudesta ja kaksikieliseen kouluun hakemisesta.

Minä ja mun Special Friend – päiväkodin aloitus Honey Monsterssissa

Elokuun alku on usein jännittävää aikaa niin uusille päiväkodin aloittajille kuin heidän vanhemmilleen. Honey Monsterssissa jännittävät myös päiväkodissa aikaisemmin aloittaneet lapset, juniorit eli tulevat special friendit.

Honey Monsterssissa panostetaan lasten kaverisuhteisiin, turvalliseen kasvuympäristöön, leikkiin ja oppimiseen. Jokaiselle uudelle kielikylpypäiväkodin aloittavalle beginnerille eli ”biksulle” on nimetty oma special friend, jolla on jo kokemusta Honey Monsters päiväkodissa olemisesta. Special friendillä on tärkeä tehtävä; hän toivottaa uuden lapsen tervetulleeksi, esittelee päiväkodin leikkipaikkoja ja huolehtii, että uudella Honey Monsterilla on aina leikkikaveri ensimmäisten päivien ajan. Special friend voi myös tarvittaessa auttaa kääntämällä opettajien ohjeita englannista suomeksi. Tällä special friend toiminnalla halutaan varmistaa, että kaikki uudet aloittavat Honey Monsterssit tuntevat olonsa tervetulleeksi ja kotoisaksi heti ensimmäisistä päivistä alkaen.

Päiväkodin aloittamista tuetaan myös vanhemmille suunnatuilla vanhempainilloilla, info-paketeilla sekä päiväkodin pihalla järjestettävillä leikkitreffeillä.

Äiti, mä saan olla special friend ja tänään me leikittiin hippaa mun uuden ystävän kanssa!

Isi tämä on sinunkin päiväkoti – sinähän omistat tämän

Honey Monsters eroaa monesta muusta päiväkodista siten, että se on vanhempainyhdistyksen omistama päiväkoti. Tämä tarkoittaa sitä, että päiväkoti ei tavoittele toiminnallaan rahallista voittoa. Honey Monsters antaa lapselle turvallisen kasvuympäristön, onnistumisia, iloisia hymyjä ja uusien asioiden oppimista. Vanhempien mukana oleminen päiväkodin yhteisissä projekteissa lisää päiväkodin resursseja toimia monipuolisemmin. Päiväkodin arki tulee lähemmäs koteja. Osallistumalla vanhempainyhdistyksen toimintaan perheet tutustuvat helpommin toisiinsa ja saamme kokea ihanaa yhteisöllisyyttä.

Millainen olisi sinun unelmapäiväkotisi, jos olisit lapsi? Minkälaisen päiväkodin suunnittelisit lapsellesi? Me Honey Monsterssilaisten vanhemmat suunnittelisimme hyvinkin paljon sellaisen, millainen Honey Monsters on tänä päivänä. Lapsilla on ammattitaitoiset ja pysyvät opettajat ja hoitajat, turvallinen kasvuympäristö, mahdollisuus oppia uutta kieltä tarkkaan suunnitellulla kielikylpymenetelmällä ja mukavaa sekä kehittävää yhteistä tekemistä toisten päiväkotikavereiden kanssa. Me perheet yhdessä vanhempainyhdistyksen kautta voimme luoda Honey Monstersista lapsillemme unelmien päiväkodin.

Tanssia, muskaria, taidetta, oppia, retkiä, juhlia ja leikkiä – tästä viikot koostuvat

Honey Monstersissa aamuisin otetaan lapset vastaan hymyillen ja iloisesti. ”Good morning. Nice to see you!” kuullaan ovella, kun lapsi saapuu hoitoon. Lapsi kokee, että juuri hän on tärkeä ja odotettu ryhmän jäsen. Viikkoihin kuuluu paljon yhdessä leikkimistä, naurua, iloa ja hassuttelua. Englannin oppiminen tapahtuu kuin itsestään leikin ja tekemisen lomassa. Päiväkodilta perjantaisin saapuvat viikkokirjeet sekä aplikaation kautta tulevat kuva- ja videoterveiset kertovat vanhemmille, miten päivät sujuvat ja mitä kaikkea tulevilla viikoilla on tiedossa. Kotiin tuomisina on monesti hienoja askarteluja ja muun muassa lennokkeja, joten leikit jatkuvat kotonakin.

Viikko-ohjelmaan kuuluu kaikille muskari ja vapaa-ehtoinen, lisämaksullinen, tanssitunti. Retket kuuluvat tärkeänä osana oppimiseen. Retkiä tehdään niin lähimetsään kuin bussilla vaikkapa eläintarhaan tai teatteriin. On ihana kuulla lasten ihmettelyä ja iloa, kun he kertovat innoissaan kaikesta kokemastaan. Kiireiselle lapsiperhearjelle päiväkodin muskari ja tanssi ovat olleet myös arjen pelastus, koska harrastukset toteutetaan jo päiväkotipäivän aikana.

Kalenterivuoden juhlia, kuten äitienpäivää, isänpäivää, halloweenia, joulua ja kevätjuhlia vietetään päiväkodilla perinteiden mukaisesti. Jokaisen lapsen syntymäpäivät on myös odotettu tapahtuma, jossa sankaria juhlitaan koko päiväkodin kanssa. Sankari saa muiden piirtämiä kortteja, joita usein vaalitaan kotona kuin suurta aarretta.

Vierailevat tähdetkään eivät ole Honey Monsterssissa harvinaisuus. Vierailemassa päiväkodilla on nähty esimerkiksi Prinsessa Elsa ja taikuri.

Kaksikieliseen kouluun – jännistystä ilmassa

Kielikylpypäiväkodissa lapsi oppii englannin kielen leikin ja tekemisen lomassa. Uusi kieli on suuri rikkaus ja mahdollisuus. Monille perheille on selvää, että lapselle haetaan esikouluvuonna paikkaa peruskoulun kaksikieliseen, suomi-englanti, opetukseen. Osa lapsista hakee omaan lähikouluun ja osa myös täysin englannin kieliselle luokalle. Lähes kaikki ovat vuosittain päässeet ensisijaiseen hakukohteeseensa.

Honey Monsters kielikylpypäiväkoti antaa hyvät valmiudet lapselle pyrkiä kaksikieliseen perusopetukseen päiväkotitaipaleen jälkeen. Päiväkodissa tuetaan lasten oppimista ja erityisesti esikouluvuonna harjoitellaan ahkerasti erilaisten tehtävien tekemistä.

Kaksikieliseen perusopetukseen järjestetään vuosittain pääsytestit, jolloin lapsi osallistuu testitilaisuuteen muiden hakijoiden kanssa. Testit koostuvat pitkälti samantyyppisistä harjoitteista ja tehtävistä, joita lapsi on harjoitellut jo Honey Monstersissa. Tietysti päivä on kaikesta harjoittelusta ja valmistautumisesta huolimatta jännittävä, mutta yleensä jännitys on turhaa.

Vaikkei tulisikaan valituksi kaksikieliseen opetukseen, on englannin kieli mahtavaa osata jo ennen kouluikää. Tärkein oppi päiväkodista on kuitenkin monille perheille päiväkodin vision mukaiset vahvat juuret ja kantavat siivet. Siitä iso kiitos ihanalle, sitoutuneelle ja pitkäaikaiselle päiväkodin henkilökunnalle.